dimecres, 9 de març del 2016

COLÒNIES A LA GRANJA

Dijous i divendres passat, els peixos vam marxar de colònies amb els nens i nenes de P-4 a "La Granja" de Santa Maria de Palautordera. Allà ens esperaven els nens i nenes de primer i segon.
L'objectiu d'aquestes colònies ha estat gaudir i conviure amb els companys i mestres en un entorn natural fora de l'escola.
Les activitats programades a la casa de colònies tenien com a objectiu ajudar als infants a identificar i gestionar les emocions com la por, gelosia, ràbia, tristesa...i poder-la transformar en coses dolces. En tot aquest procés ens ajudava la Nana Bunilda, una bisbi que ens va ensenyar com fer-ho.

Dijous al matí vam marxar de l'escola des d'on ens van acomiadar moltes famílies. En arribar a "La granja" ens esperaven els monitors, vam agafar les motxilles i ens van portar cap a les habitacions.


Després d'esmorzar vam anar a fer un passeig i ens vam trobar amb una màgica pedra lila. Des d'allà vam endinsar-nos cap al Bosc Màgic. Al bosc ens vam trobar amb la bisbi Nana Bunilda, amb ella vam parlar dels malsons i els anava ficant a dins d'una olla...quan vam acabar va tocar una música ben maca i va transformar aquests malsons en una xocolata ben bona, que amb molta imaginació vam poder tastar tots!


Per poder ser bisbis com la Nana Bunilda, aquesta ens va posar uns reptes...!! Havíem de trobar el cor de l'amor, els ous de la imaginació, les plomes de l'empatia i les pólvores de la confiança. Així que aquests dos dies teníem molta feina ja que tots volíem ser bisbis!!
 Vam anar a dinar per agafar forces!!


Després de dinar i amb moltes ganes d'aconseguir els reptes, vam anar a l'escola de màgia on vam transformar la gelosia en galetes, allà la Noa va trobar el primer repte...el cor de l'amor!! Vam menjar les galetes que havíem preparat i després molt contents per haver aconseguit el primer repte ens vam anar cap al bosc. 
Allà vam trobar la casa de la Nana Bunilda, una cabana ben maca, però com els bisbis petits no tenien cabanes, treballant en equip i amb molta empatia, vam construir les cabanes pels bisbis petits. Ens van quedar totes ben maques!




  Després vam tornar a la casa a jugar una estona i a preparar-nos per sopar, ja que s'acostava el moment que tots esperàvem...la nit!!
Quan vam acabar de sopar, vam anar a buscar el lot i vam sortir a fora. En aquest moment ens enfrontàvem a la por i la foscor...Vam anar fins a la cabana de la Nana Bunilda, on ens van explicar un conte. Vam ser tots molt valent, ja que en algun moment es va quedar tot a les fosques ja que vam apagar el lot. Si algun nen o nena tenia por, algun companys l'ajudava a que li passés, van ser tots molt valents!



I després de tanta emoció...anàvem a dormir!!




















El divendres, ben descansats i un cop vam acabar d'esmorzar, estàvem preparats per acabar d'aconseguir els reptes que ens van proposar...ens faltaven tres...
Vam a fer un passeig en carro i allà van conèixer un bon amic de la Nana Bunilda, el cavall. Després vam anar a fer un bon entrenament, per saber si els peixos eren forts i valents...Vam anar al Tolón on vam seguir tot el circuit proposat. Allà...l'Arlet va trobar un altre dels reptes...l'ou de la imaginació!
Ens vam posar molt contents, ja en teníem dos!
 Després vam endinsar-nos per un laberint que hi havia al bosc...allà vam tenir una altra sorpresa...la Carla va trobar les plomes de l'empatia! Només ens quedava l'últim repte!!
I per sort...en Gerard sortint del laberint va trobar les pólvores de la confiança!!
Ho havíem aconseguit, vam trobar tots els reptes!!




Ara només ens quedava saber què havíem de fer amb tots aquells ingredients per aconseguir ser bisbis... Els vam posar tots a dins d'una bossa, vam dir les paraules màgiques que ens va ensenyar la Nana Bunilda i...sorpresa!! A dins de la bossa hi havien pedres màgiques per tots els nens i nenes perquè havien aconseguit ser bisbis!!
La pedra màgica els ajudarà a gestionar les seves emocions i podrà transformar-la en alguna cosa maca que a ells els hi agradi molt.




Els peixos han aconseguit ser bisbis!!




Han estat unes colònies on hem aprés moltes coses sobre les nostres emocions però sobretot ens ho hem passat molt bé i hem gaudit molt tots junts!


VERO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada